A Mol-vezér a kormánynak is oda-odaszólt egy interjúban. Szerinte „Magyarországon korábban kiszámítható gazdaságpolitika volt”.


Számos tényező befolyásolja az üzemanyagárakat – mondta el Hernádi Zsolt, aki az Indexnek adott nagyinterjút.

A Mol vezetője szerint az üzemanyagárakat számos külső tényező befolyásolja, egyebek mellett a „szemünk előtt zajló háborúk, amelyek sora könnyen lehet, hogy további konfliktusokkal bővül”.

– jelentette ki az üzemanyagok várható áráról Hernádi.

Hozzátette: „egy közel-keleti front megnyitása akár 15 százalékos áremelést is eredményezhet a hazai piacon. Ez a szám ugyanakkor spekulatív, a válságok súlyától és konkrét jellegétől függően sokkal nagyobb árrobbanás is lehet.

Hernádi Zsolt beszélt a kormány gazdaságpolitikájáról is, kritikával illetve azt. Szerinte nem jó út, ha a politika azt gondolja, a piac minden lépését képes szabályozni. Az extraadókat a kábítószerekhez hasonlította, mert: „Rettentő könnyen rájuk lehet szokni, egyre erősebbet akar belőlük az ember, és nagyon nehéz tőlük megszabadulni. Ha a rövid távú politikai célok felülírják a gazdasági racionalitást, az nagyvállalati oldalon beruházási kockázatként jelenik meg”.

– fogalmazott sarkosan a Mol-vezér.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!