A divattervezőt 2022-ben tartóztatták le, fél évig volt börtönben. Egy 61 éves barátját is elítélték az ügyben.


Letöltendő börtönbüntetést kért a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség Herczeg Zoltánra kábítószer-birtoklás miatt - írja a Blikk. Az ügy másik vádlottját drogkereskedelem miatt állítják bíróság elé, rá is letöltendő börtönbüntetést kértek.

A Fővárosi Főügyészség szerdai sajtóközleményében így foglalja össze a vádirat lényegét: egy 61 éves budapesti férfi 2022 tavaszától kezdve több alkalommal marihuánát adott el barátjának, a másik vádlottnak. 2022. október 21-én az eladó 91 gramm marihuánát értékesített társának 350.000 forintért. Az összesen átadott kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, azonban nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát. A 61 éves férfi csekély mennyiségben maga is fogyasztott marihuánát és kokaint.

A másik vádlott a barátján kívül más forrásból is szerzett be kábítószert, a marihuána mellett kokaint és DMT-t is, ami egy pszichedelikus drog. A férfi 2010-től kezdve évente néhány alkalommal, csekély mennyiségű marihuánával és csekély mennyiségű kokainnal kínálta meg egy barátját, amely kábítószereket közösen elfogyasztották, valamint 2022-ben egy másik személlyel közösen marihuánás cigarettát fogyasztott. A vádlott az elfogását megelőzően röviddel szintén kannabiszt fogyasztott.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!