Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Herczeg Zoltán az amerikai álmot kereste, de nagyot kellett csalódnia, pénz nélkül jött haza.

Herczeg Zoltán teljesen összetörve, pénztelenül jött haza Amerikából. A magyar divattervező három hónap után jött rá, hogy Amerikában nem olyan könnyű az élet, mint az ember gondolná, és hogy nem is olyan rossz Magyarországon élni.

Amerikai kalandja úgy kezdődött, hogy Michael Madsen hollywoodi filmsztár nálunk forgatott és betért a dizájner boltjába. Az amerikai színésznek nagyon tetszettek Herczeg Zoli ruhái, így ajánlotta fel neki, hogy csináljanak egy közös brand-et Amerikában.

"Öt évig készítettem elő a kiutazásomat, majd eladtam a jól menő boltomat, csapot-papot itt hagytam és kimentem Amerikába" - mesélte Herczeg a Jakupcsek Plusz című műsorban.

"Ott aztán apró darabokra törtek az álmaim, az egóm a föld porával volt egyenlő. Rá kellett jönnöm, hogy mindent a nulláról kell kezdeni. Senkit sem érdekelt, hogy ki az a Herczeg Zoli" - mondta.

"Michael Madsennel üzleti dolgokban nem értettük meg egymást. Olyan volt, mintha egy földlakó egy marslakóval kommunikált volna. Nem értettem az ő léptékeit. Egy filmjéért kap mondjuk százmillió forintot, de azt két hét alatt el is tapsolja. Az, ami neked az életed munkája, neki két hétig tart. Nem értette, hogy nekem miért nincs pénzem repülőjegyre vagy kibérelni Amerikában egy üzletet. Pedig egyszerű: öt évre szóló szerződést íratnak alá, és ott nem annyi a bérleti díj, mint a Teréz körúton." - fejtette ki élményeit a divattervező.

Herczeg Zoltánnak nagyon gyorsan fogyott az itthon összegyűjtött pénze és az idő is ketyegett.

"Havonta fél millió forintért laktam egy matracon. Azon gondolkodtam, hogy mi van, ha lejár a vízumom: illegálisan kint maradok vagy hazajövök. Amikor szorított az idő és a pénz, akkor döbbentem rá, hogy ez nem működik. Azért mentem ki Amerikába, hogy karriert csináljak. Ráadásul úgy, hogy itthon ismert ember voltam, ment a boltom. Kimentem egy senkinek és úgy is jöttem vissza." - mesélte a designer, aki a tengerentúli kaland után már értékeli azt, amije van.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!