Alex Batty 17 évesen határozta el, hogy szakít az anyja és a nagyapja nomád életmódjával és visszatér az Egyesült Királyságba.


Csak kitalálta a négynapos utazásáról szóló történetét az a brit tinédzser, aki hat éve után a múlt héten került elő

Franciaországban. Alex Batty a The Sunnnak adott interjújában azt mondta, azért hazudott nehogy az anyját megtalálják a rendőrök.

- mondta.

A Lancashireból származó Batty 11 évesen tűnt el. A nagymamája akkor arról beszélt, hogy a gyerek anyja nem akarta, hogy fia hagyományos iskolába járjon, azt szerette volna, ha alternatív nevelést kap. Az anya maga is korábban egy kommunában élt volt férjével. A fiatal hat év után, immár 17 évesen bukkant fel újra a dél-franciaországi Toulouse mellett.

Batty most arról beszélt a brit lapnak adott interjújában, hogy anyja és nagyapja nomád életmódjával kapcsolatos kételyei 14-15 évesen kezdődtek. Elmondása szerint sosem járt iskolába, de nyelveket, illetve matematikát és számítástechnikát tanult tankönyvekből. Hat év alatt mindössze egyetlen vele egykorú barátot szerzett: egy spanyol lányt, akivel egy kávézóban találkoztak.

A célja az volt, hogy elérje a legközelebbi várost, a tőlük körülbelül 110 kilométerre északra fekvő Toulouse-t.

mint mondta,m egyáltalán nem tévedt el, pontosan tudta, hova tart és ismerte a környéken a vízlelő helyeket is. A fiatalt végül egy futár vette fel egy esős reggelen a Pireneusok lábánál, Toulouse közelében, és leadta egy közeli rendőrségen.

Itt elellenőrizték a személyazonosságát, és megszervezték az útját vissza az Egyesült Királyságba. Batty most a nagymamájával él.

(Forrás: 444)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!