Korábban a Szabad Európa írt róla, hogy a miniszterelnök így venné elejét annak, hogy Szájer József és Bese Gergő ügyéhez hasonló botrányok kerülhessenek napvilágra a kormány közeléből.


A Szabad Európa szerdai cikke szerint Orbán Viktor komoly cserékre és "tisztogatásra" készül a Fideszben, miután a júniusi európai parlamenti választáson az elvártnál gyengébben szerepelt a párt. A portál információi szerint a miniszterelnök és a pártigazgató, Kubatov Gábor olyan emberektől szabadulna meg országszerte, akik szerintük nem tettek meg mindent a mozgósításért. A lap információi szerint Orbán elsősorban azokkal elégedetlen, akik azóta vannak a párt környékén, amióta a Fidesz kétharmaddal kormányoz, akik – megfogalmazása szerint – „soha nem tapasztalták meg, milyen az ellenzéki lét, soha nem gyűjtöttek még kopogtatócédulát, soha nem kampányoltak, igazából soha nem dolgoztak keményen”.

Ennek részeként a Szabad Európa információi szerint elejét vennék a Szájer József- és Bese Gergő-féle botrányoknak is, és Orbán azt várná el a kormánypárt környezetének saját nemükhöz vonzódó tagjaitól, hogy „valamilyen diszkrét formában közöljék szexuális orientációjukat, hogy a későbbiekben emiatt már ne legyenek támadhatók” – írja a lap.

Az atv.hu ezzel kapcsolatban megkérdezte Havasi Bertalant, a kormányfő sajtófőnökét is. Ő azt válaszolta:

A cikkben a minisztercserékkel kapcsolatban megfogalmazott állításokat pedig – közvetve – azzal cáfolta meg a miniszterelnök sajtófőnöke: „Mindenféle kormányátalakítással kapcsolatos kérdésre pedig a kormányinfókon már választ kaphattak”. Ott pedig korábban Gulyás Gergely cáfolta azt, hogy őt berlini nagykövetnek küldené el a miniszterelnök, valamint a további minisztercseréket is kizárta – azt leszámítva, hogy 2025-től az egyik miniszterből (egyes hírek szerint Varga Mihályból) a Magyar Nemzeti Bank elnöke lesz.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!