Tizenegy év börtönre ítélte a Veszprémi Törvényszék azt az emberölési kísérlettel vádolt 56 éves férfit, aki megkéselte a szomszédját, majd többször is mellkason szúrta magát.


Értesüléseink szerint a Veszprém megyei kistelepülésen élő férfi informatikusként dolgozott korábban. Az egyik 2017 nyári napon késsel falatozgatott a hálószobában, a szomszédja pedig mellette ült az ágyon. A férfi minden előzmény nélkül a cimborája térdhajlatába vágta a kést.

A támadó amikor észlelte a sérülést, csak annyit mondott hogy: "Nem gondoltam volna, hogy ilyen éles ez a kés!" Csak a szerencsés véletlennek köszönhető, hogy a megszúrt férfi nem szenvedett súlyos sérülést.

Az áldozat úgy tűnik, megbocsátott neki, mert 2018 tavaszán már ismét együtt italoztak. Az informatikus az ágyon hason fekvő cimborájához lépett és egy párnát szorított a fejére azzal a felkiáltással, hogy: "Most megdöglesz!" A szomszédja ellökte magától, de ő nem hagyott fel a támadási szándékával és egy zsebkéssel hátba szúrta. Ezt követően közölte, hogy elege van az életből és többször is mellkason szúrta saját magát.

A hátba szúrt férfi értesítette a rendőrséget és a mentőket. Az elkövetőt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak rajta végre, a szomszédját szintén kórházba vitték, ő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A bíróság 11 év börtönre, és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte az informatikust. Az elkövető és védője enyhítésért fellebbezett.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!