Valószínűleg hihetetlenül fog hangzani, de egy férfi majdnem elveszítette a látását egy vad együttlét, és az orgazmusa miatt. A 29 éves férfi a szex után elaludt, csak reggel vette észre, hogy egyik szemére megromlott a látása.

Valószerűtlennek tűnhet, de ez tényleg egy szexbaleset volt, és orvosi magyarázat is van rá.

ss

A látáskieséssel kórházba ment, ahol az őt vizsgáló doktornak elmesélte, hogy előző éjszaka igen vad szexuális élményben volt része, most pedig nem lát jól a bal szemére. A vizsgálat során bevérzést vettek észre a szemében.

A férfi történetét esettanulmányként közölték egy brit orvosi szaklapban. Itt azt írták, a férfiak egy része úgy próbálja késleltetni a magömlését, és ezzel minél hosszabbra nyújtani a szexélményt és az orgazmust, hogy visszatartja a lélegzetét.

A 29 éves brit férfi vélhetően a lélegzet visszatartása során sérült meg: a heves közösülés közben megfeszítette a hasizmát, így pedig megnövekedhetett a szervezetében a nyomás. Ettől pattanhatott el egy hajszálér a bal szemében, ami a látáskiesést eredményezte. A lapban azt írták, esetében a szemébe szivárgó vér magától felszívódott, így a probléma önmagától megoldódott, és nem szenvedett el maradandó látáskárosulást.

Forrás: Daily Star, illusztrációk: Unsplash



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!