Tűz ütött ki csütörtök este Tiszaújvárosban egy hulladékgazdálkodási cég telephelyén - tudatta a polgármesteri hivatal lapjának közösségi oldalán a város közbiztonsági referense.

Közzétette: András Gráf – 2020. március 12., csütörtök

A Tiszaújvárosi Krónika Facebook-oldalán - Fülöp György polgármester megbízásából - Bitó Barnabás azt írta:

az esti órákban az Ecomissio Kft. telephelyén ütött ki tűz, amely a várost nem veszélyezteti.

A füstöt a szél egyelőre Polgár irányába fújja.

hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei katasztrófavédelem később azt közölte: megsemmisítésre váró anyagok gyulladtak ki egy raktárban. Körülbelül háromszáz négyzetméteren csaptak fel a lángok.

A tűzhöz a helyi hivatásos és létesítményi, valamint a mezőcsáti, a miskolci, a mezőkövesdi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több oldalról oltják a lángokat. A telephelyre katasztrófavédelmi mobillabort is küldtek.

Frissítés:

Néhány óra alatt megfékezték a tüzet - közölte a polgármesteri hivatal lapjának közösségi oldalán a város közbiztonsági referense.

A Tiszaújvárosi Krónika Facebook-oldalán Bitó Barnabás azt írta: Papp Zsolt alpolgármester is az Ecomissio Kft. telephelyén van. Információi szerint a tüzet megfékezték, senki nem sérült meg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei katasztrófavédelem korábban azt közölte: megsemmisítésre váró anyagok gyulladtak ki egy raktárban. Mintegy háromszáz négyzetméteren csaptak fel a lángok.

Szollár Domokos, a Mol-csoport kommunikációs igazgatója azt közölte: a közelben lévő Mol Petrolkémia telepét nem veszélyeztette a tűz, és az üzem működését sem érintette.


hirdetés