Több tucat sérült is van, a legtöbbük állapota súlyos.


Két vonat ütközött Görögország északi részén, legalább 32-en vesztették életüket, és több tucat ember megsérült – közölte a helyi mentőszolgálat tájékoztatójára hivatkozva a BBC.

A mintegy 350 utast szállító, Athén és Szaloniki között közlekedő járat egy tehervonatnak ütközött Lárisza város közelében.

A tűzoltóság közlése szerint mintegy 150 tűzoltó és 40 mentő dolgozott a helyszínen. A mentők egész éjjel azon dolgoztak, hogy megpróbálják kiszabadítani a roncsok közé szorult utasokat.

A vonaton utazók azt mondták, egy nagy durranást hallottak, majd körülbelül 10 másodperc alatt a szerelvény kisiklott, és az oldalára borult. Az egyik utas földrengéshez hasonlította az esetet. A tűz azonnal fellángolt, a pánik pedig hatalmas lett.

Az ütközés pontos okát a rendőrség még vizsgálja. A mentés és a sérültek ellátása nagyon nehéz körülmények között zajlik – nyilatkozta Vaszilisz Vartakojannisz, a tűzoltóság szóvivője. Hozzátette: égési sérülésekre specializálódott mentőegységek érkeztek a helyszínre, a sértetlen vagy kisebb sérüléseket szenvedett utasokat busszal szállították Szalonikibe.

A helyi média szerint a vonaton mintegy 350-en utaztak. A régió kormányzója a helyi tévének azt mondta:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!