Az anya már csak azt látta, hogy a kisfia a poggyászokat szállító szalagon fekszik, és eltűnik a nyílásban. Próbált utánamenni, de a személyzet nem engedte. Csak reménykedve várt, hogy a két éves kisfia élve előkerül.

A kicsi hétfőn öt percig keringett az atlantai Hartsfield–Jackson nemzetközi repülőtér csomagszortírozó rendszerében, mire megtalálták. Hatalmas szerencséje volt, kéztöréssel megúszta a dolgot, bár az nem derült ki, hogy hol sérült meg. A kicsit az eset után kórházba szállították - írta meg a helyi sajtó.

Lorenzo anyja a helyi tévének elmondta, hogy ő épp a beszállókártyáját nyomtatta ki a Spirit Airlines légitársaság check-in pultjánál, így egy pillanatra nem figyelt a fiúra, csak azt látta, hogy a gyerek a szalagon fekve eltűnik a szeme elől.

Pár perccel később TSA biztonsági szolgálat poggyászellenőrző részlegén dolgozók találtak rá a felbukkanó kicsire, és ők értesítették a rendőrséget.

A Spirit Airlines közleményt adott ki, hogy a pult zárva volt, ezért nem volt senki a közelben. A gyerek a pult mögé ment, ott mászhatott a szalagra, ami nyomásérzékelőre indul, így mikor a kicsi a kezét rátette, a szalag beindult - mondta el a Hartsfield–Jackson nemzetközi repülőtér szóvivője.