Akár 15 centi hó is lehullhat. A Magyar Közút azt ígéri, hogy az érintett területeken teljes kapacitással fognak dolgozni.


A meteorológiai előrejelzések alapján kedd éjfél után jelentős, intenzív havazás várható Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében. A legtöbb, akár 15 centiméternyi hó Borsod-Abaúj-Zemplénben és azon belül is a magasabban fekvő területeken várható - hívta fel a figyelmet hétfői közleményében a Magyar Közút.

Mint írták, a Magyar Közút már november 10-én téli üzemre váltott, így

Ugyanakkor több dologra is felhívták az autósok figyelmét.

„A közútkezelő munkagépei az érintett területeken megelőző sószórást végeznek, hogy a friss hó letapadását igyekezzenek tompítani. De ez nem jelenti azt, hogy a kiszórt só minden frissen hullott havat azonnal elolvasztana, hiszen jelentős mennyiségű hó várható, néhány óra alatt” - hangsúlyozták.

Azt is hozzátették, hogy a havazásban érintett északi, északkeleti országrészben nagyjából 25 telephelyről fognak majd elindulni a gépek – összesen 180 -, hogy közel 8500 kilométernyi fő- és mellékúton beavatkozzanak. Ennyi gépnek kell tehát eljutni ekkora területre és több száz településen átvezető országos útra.

- írták.

Azt is hangsúlyozták, hogy a téliesebb útviszonyok nem jelentik azt, hogy a közútkezelő ne dolgozna teljes kapacitással, hiszen „a fentiek alapján látható, hogy egy meghatározott mennyiségű gépi és humán erőforrással, ütemezetten, folyamatosan végzik a síkosságmentesítési és hóeltakarítási munkákat”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!