A nyomozás az ügyben még 2022 végén kezdődött, ekkor derült ki, hogy egy Salgótarjánban élő, 22 éves férfi az élettársával együtt kereskedik új pszichoaktív anyaggal, és őket egy gyöngyösi férfi látja el az áruval.


Több mint tíz kilogrammnyi új pszichoaktív anyagot, "kristályt" foglalt le a rendőrség Pest, Nógrád és Heves megyében.

A hatóságok több, kábítószerrel kereskedő bűnbandát számoltak fel, és az ügyekben összesen 17 embert gyanúsítottak meg, ellenük új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult eljárás. A kábítószer-terjesztők többnyire családi alapon szerveződtek és így kereskedtek a droggal.

A kábítószeren kívül több mint 700 millió forint értékben vagyont, ingóságokat, gépjárműveket, műszaki cikkeket és gáz-riasztófegyvert is lefoglaltak a rendőrök.

Ezt követően október 17-én Tarnazsadányban több helyszínen csaptak le a bűnözőkre. Kiderült, hogy egy idősebb nő a két unokája bevonásával kereskedett a szerrel. Negyedik társuk, aki ellen körözést adtak ki, kedd reggel jelentkezett a rendőrségen.

Csákó Ibolya, az ORFK bűnügyi főosztályának munkatársa hangsúlyozta, hogy az új pszichoaktív anyagok nemzeti és nemzetközi szinten is egyre nagyobb problémát jelentenek.

Az ENSZ jelentése szerint mintegy 1100 ilyen új pszichoaktív anyag van forgalomban világszerte.

(via MTI)

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!