Drámai körülmények között bukta el az olimpiai bronzot a magyar párbajtőröző. Az utolsó másodpercben vitt be találatot az egyiptomi el-Szajed.


Drámai körülmények között bukta el az olimpiai bronzot a magyar párbajtőröző. Szinte végig szoros meccs volt, és a végén csak nüanszokon múlt a mérkőzés. Andrásfi a nap drámai hőse lett.

A bronzéremért az egyiptomi Mohamed el-Szajeddel vívott. A 21 éves afrikai nagyon sokat mozgott, ugrálós-beguggolós stílusával igyekezett megzavarni 24 éves ellenfelét. Andrásfi viszont folytatta azt, amit korábban is csinált, igyekezett irányítani, menni előre. Az első három perc után 3-2-re vezetett, de a szünet után az egyiptomi jól kontrázta meg a magyar párbajtőröző támadását, guggolásból szúrt pontosan. Ezt követően nem esett tus egy percig, ezért jött a figyelmeztetés. Aztán Andrásfi egy szép parád-riposzttal vette vissza a vezetést, majd megint következett a pihenő. Folytatódott a türelmes vívás, Andrásfi egy lerohanással növelte előnyét, de nemsokára ismét egyenlő volt az állás (5-5). Csakhamar el-Szajed hibáját használta ki a magyar vívó. Újra letelt egy perc tus nélkül, majd 14 másodpercnél egy kitöréssel egyenlített az egyiptomi.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!