Brittany Stineman kisfia, Nash 11 hónaposan került kórházba. Az orvosok egy ritka, gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizálták a gyereket, és azt mondták, valószínűleg már a második születésnapját éli meg. Nash azonban hétfőn a harmadik születésnapját is megünnepelhette, amiben az egész város részt vett - írja a CNN.


A Chicago egyik kertvárosában élő Nash egy SMARD (spinális izom atrófia légzési zavarral) nevű ritka betegséggel küzd. A genetikai rendellenesség izomgyengeséget okoz, ami miatt hirtelen leállhat a gyermek légzése. A betegséget gyógyítani és kezelni sem tudja az orvostudomány.

Amikor híre ment, hogy az esélyeire jócskán rácáfolva a kisfiú a harmadik születésnapját is megünnepelheti, az egész város összefogott. Nash immunrendszere azonban nagyon gyenge, így nem lehetett neki hagyományos bulit szervezni. A városiak ezért azt találták ki, hogy feldíszítik az autóikat, és egy parádénak beillő felvonulást tartanak a Stineman család háza előtt vasárnap délután.

Brittany Stinemn azt mondja, az egész család nagyon meghatódott, Nash életéből ugyanis az hiányzik a legjobban, hogy más emberekkel találkozhasson, barátokat szerezhessen.

Varázslatos nap volt, sokkal derűsebben, több reménnyel tekintek az előttünk álló évre

- mondta az anya.

Kiemelt képünkön Nash Stineman (fotó: Facebook / Britany Stineman)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!