A 2014. május 25-én rendezett Monacói Nagydíjon olyan dolog történt, amire nem nagyon számított senki:


pontszerző helyen ért célba az egyik Marussia.

Six years ago today in Monaco, Jules made history ????

Nowadays, his fighting spirit, his commitment and his smile go on and will forever ❤#ForzaJules pic.twitter.com/TL082BaaN0

- Jules_Bianchi (@Jules_Bianchi) May 25, 2020

A csapatról tudni kell, hogy négy szezont töltött el a Forma-1-ben és ez volt az egyetlen alkalom, amikor valamelyik versenyzője az első tízben végzett volna. A volánnál Jules Bianchi ült, neki a második éve volt a sorozatban, a franciát mindenki óriási tehetségnek tartotta, csak hát a mezőny egyik legrosszabb autójában ült.

A 2014-es monacói versenyen is a 21. helyről rajtolt, innen kapaszkodott fel fokozatosan, a kiesések is javítottak a helyzetén, végül nyolcadikként haladt át a célvonalon, de hivatalosan kilencedik lett, volt ugyanis egy ötmásodperces büntetése.

Nagyon örülök és büszke vagyok rá, biztos vagyok benne, hogy szép karrier áll előtte, de remélem majd versenyképesebb autóba ülhet, hogy bizonyítsa a tehetségét

- áradozott róla akkor Fernando Alonso.

???? Il y a 5 ans jour pour jour…

Jules Bianchi réalisait l'exploit de terminer 9e au volant de sa Marussia lors du GP de Monaco !

Exceptionnel Jules ❤️????????#F1 #MonacoGP ???????? #JB17 pic.twitter.com/SUL9zZzM96

- Secteur F1 ???????????? (@Secteur_F1) May 25, 2019

Jules Bianchi sajnos a 2014-es szezont sem fejezhette már be, az októberi Japán Nagydíjon egy pálya szélén álló darunak csapódott az autójával. Súlyos fejsérüléseket szenvedett, kómába került, majd 285 nappal később, 2015. július 17-én belehalt sérüléseibe. 25 éves volt.

Kiemelt kép: FLORENT GOODEN / DPPI MEDIA / DPPI VIA AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!