Júliusban impozáns számokat jelentett be a Google: már több mint egymilliárd aktív felhasználója van a Google Fotók képtárnak, ami anno a Google részeként indult útnak, és a jól ismert Picasa utódjának szánták. Az ingyenes tárhely több olyan fejlesztést is tartogat a felhasználók számára, amelyek a mesterséges intelligencia lehetőségeit aknázzák ki, a legújabb ilyen eszköz a napokban elindított optikai karakterfelismerés (OCR).


You spotted it! Starting this month, we're rolling out the ability to search your photos by the text in them.

Once you find the photo you're looking for, click the Lens button to easily copy and paste text. Take that, impossible wifi passwords ????

- Google Photos (@googlephotos) August 22, 2019

A funkciónak köszönhetően a tárhely algoritmusa képes felismerni a feltöltött fotókon olvasható szövegeket (mondjuk táblákon, befotózott oldalakon, vagy akár képernyőmentéseken). Ezáltal lehetővé válik, hogy a felhasználó kulcsszavakra keressen, és a kereső visszatérjen azokkal a fotókkal, amelyeken szerepelnek adott kifejezések.

A Google bejegyzése szerint az optikai karakterfelismerés fokozatosan válik elérhetővé a következő hetek során minden androidos eszközön, de webes felületen is működik majd.

(Kiemelt kép: AFP)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!