Haragudott a 'katolikus szektára' és a plébánosra is, aki eljárt édesanyjához, amikor ő éppen nem volt otthon.


Két éve történt, hogy egy akkor 36 éves férfi felgyújtotta a kiszombori templom kapuját, méghozzá használt pelenkákkal, számol be az esetről a Délmagyar. Az ügyet most tárgyalják a makói járásbíróságon. A férfi nem tagadta a tettét, amit azzal magyarázott, hogy "haragudott a katolikus szektára". Azt is mondta, hogy azért haragudott, mert a plébános eljárt az édesanyjához, amikor épp nem volt otthon. Ezért egy éjszaka a templom ajtajánál egy zsák hulladékot (ezek voltak a pelenkák) helyezett el, majd meggyújtotta, írja a portál. Miután a rendőrök előállították, beismerő vallomást tett.

A férfi elmondta, hogy agyvérzéses édesanyját ápolja napi 24 órában. Végzettsége nincs, korábban volt büntetve csalás, garázdaság, embercsempészet és adócsalás miatt is. Az ügyészség most visszaesőként, nagyobb értékre elkövetett rongálás miatt emelt ellene vádat. A kár a szakértői becslés szerint összesen 993 ezer forint.

A férfi azt is mondta, hogy szándékában állt a kárt megtéríteni, de nem tudta elérni a plébánost. A tárgyalás egy pontján az ügyésznek, illetve a bírónak átnyújtott egy Udvarias értesítés című írást, amely megkérdőjelezi az ügyészség és a bíróság joghatóságát. A bíró végül javasolta, hogy a vádlottról készüljön elmeszakértői vélemény.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!