Úgy volt, hogy mindkét karját és az egyik lábát is amputálni kell, de végül csak a bal karját veszítette el.


Csodával határos módon túlélte egy víziló támadását, és csak az egyik karját veszítette el egy férfi, írja a LADbible. Paul Templer Zimbabwéban dolgozott idegenvezetőként, és már rengetegszer járt azon a környéken turistákkal, ahol rosszul sültek el a dolgok.

A tragikus napon éppen a Viktória-vízesés környékén kenuztak, ahol a turisták a vízi élővilággval ismerkedtek. Paul a lapnak elmondta, hogy rajta kívül három idegenvezető és néhány turista alkotta a csapatot, amikor felfigyeltek egy pár vízilóra a vízben. A férfi ugyan egy kicsit aggódott, de úgy érezte, hogy az állatok kellő távolságra vannak.

Hirtelen azonban hatalmas csobbanást és csattanást hallott: az egyik víziló nekirontott egy másik kenunak, ami kifordult a helyéből és egyenesen az állat hátának csapódott, miközben a kollégája a vízben kötött ki. Paul Templer azonnal a szomszédos sziklák felé terelte a társaságot, majd visszaindult, hogy megkeresse a bajba jutott társát.

Ahogy a másik idegenvezető felé tartott, egyszer csak észrevette a vízilovat, ami hatalmas és gyors torpedóként egyenesen az ő csónakja felé úszott. Hirtelen minden elsötétült, és csak pillanatokkal később tért magához. Furcsállotta, hogy nem igazán vizes, de nem is teljesen száraz, miközben nyomást érzett a hátán. Paul rájött, hogy a jókora állat szájában van. A férfi azonban ahelyett, hogy pánikba esett volna, furcsán megkönnyebbült, majd a következő gondolata már az volt, hogy valahogy ki kell jutnia onnan.

A víziló megrázta, majd kiköpte. Paul észrevette a társát és együtt kezdtek úszni a part felé. AZ állat azonban visszatért, és ezúttal a lábánál fogva próbálta lenyelni a férfit. A víziló olyan erővel rázta, hogy képtelen volt a fegyveréhez nyúlni, ám pillanatokkal később ismét kiköpte, majd nyitott szájjal egy utolsó támadásba lendült, és ezúttal a törzsénél kapta el a férfit.

Paul emlékei szerint addigra már minden csupa vér volt és azon járt az esze, hogy vajon előbb fuladd meg, minthogy elvérzik, vagy fordítva. Végül csodával határos módon élve megúszta a támadást, míg kollégája nem volt ilyen szerencsés.

Összesen 38 harapásnyom borította a testét, az egyik karját elveszítette, és társa szerint szabad szemmel látható volt Paul tüdeje. A felépülés lassú és fájdalmas volt, amit tovább nehezített a tudat, hogy nem sikerült megmenteni a másik idegenvezetőt.

Paul ahogy lassan túltette magát a szörnyű élményen, rájött, hogy másokon akar segíteni. Ma már motivációs előadóként dolgozik, és a vele történteket arra használja fel, hogy inspirálja és bátorítsa az embereket.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!