Katalin családja és jogi képviselőjük szerint a kórház hibájából került ilyen állapotba a kétgyerekes édesanya. A Pécsi Ítélőtábla szerint ez nem bizonyított.


Korábban mi is hírt adtunk arról az édesanyáról, aki kilenc éve ápolja éberkómában fekvő, kétgyerekes lányát, aki egy jóindulatú daganat eltávolítása után került ebben az állapotba.

Akkor még arról írtunk, hogy a család hozzájuthat a 100 milliós kártérítéshez, amit a nő állapota miatt reméltek. Ugyanakkor a gyerek- és rokontartás miatt pereskedő volt férjnek még 600 ezer forintot ki kellett fizetniük.

Mostanra kiderült: a Pécsi Ítélőtáblán a másodfokú eljárásban sem látták megalapozottnak, hogy a kórház hibájából került ilyen szörnyű állapotba a kétgyermekes édesanya.

– írja a Blikk.

„Az ítélet szerint még nekünk kellene kifizetni a perköltséget, de hiszek abban, hogy végül nem fogjuk elbukni, megyünk tovább, s harcolunk az igazunkért, amíg bírunk. Felháborító, vicc, hogy ide jutottunk. Rengeteg iratunk van, ami véleményem szerint az igazunkat bizonyítja” – mondta el a lapnak a szerencsétlenül járt nő édesanyja. Az asszony a család egy másik tragédiájáról is beszélt.

Én akkor döntöttem el, hogy polgári pert indítok. Ráadásul az édesapám is ugyanott halt meg. Prosztata-megnagyobbodása volt, három napig vízhajtó injekciót kapott, majd megfulladt”.

A Pécsi Ítélőtábla másodfokú döntése felháborította a család jogi képviselőjét is. Dr. Litresits András a Blikknek elmondta, hogy nem hagyják annyiban az ügyet. „A végső döntés előtt kaptam meg a Nemzeti Népegészségügyi Központtól, hogy a 2014-es évben az érintett kaposvári kórházban összesen 66 alkalommal jelentettek be kórházi fertőzést, de hiába kértem a bíróságot, hogy nyissák meg újra a tárgyalást, s ezeket vizsgálják ki, lesöpörték az indítványomat” – mondta el az ügyvéd. Hozzátette:

A szerencsétlenül járt családnak eddig minden költséget figyelembe véve 2 862 500 forintot kellene megfizetnie.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!