Pár napon belül halt meg két ikertestvér Angliában a koronavírus miatt - írta meg a BBC.

A 37 éves Katy és Emma Davis egypetéjű ikrek voltak, és miután mindketten megfertőződtek a koronavírussal, a Southamptoni Általános Kórházban kezelték őket. Katy kedden halt meg, Emma pedig pénteken hajnalban.

Testvérük elmondása szerint mindkettejüknek ugyanolyan krónikus egészségügyi problémái voltak, és egy ideje pedig már nem érezték jól magukat.

"Mindig azt mondták, hogy ha már együtt jöttek erre a világra, együtt is fognak elmenni. Így is történt."

- mondta Zoe Davis.

hirdetés

"Sajnos elveszítették a harcot, de ez egyben egy kis megnyugvás is számukra. Mindketten szenvedtek, és nem akarták, hogy mások tudják, milyen rossz ez nekik."

Az ikerpár mindkét tagja az egészségügyben dolgozott. Katy a Southamptoni Gyermekkórházban volt nővér, munkatársai elmondása szerint azonban ez több volt számára, mint munka, lelkiismeretesen és szakszerűen ápolta a betegeket. Emma szintén ebben a kórházban dolgozott ápolóként 9 évig 2013-ig, akit hasonlóan elhivatottnak jellemeztek. A nőnek azonban az egészségi állapota miatt ott kellett hagynia a munkahelyét.

"Arra tették fel az életüket, hogy segítsenek az embereken. Már egészen fiatalkoruk óta ezt akarták: azt játszották, hogy ők az orvosok és a nővérek, és ápolták a babáikat. Mindent megtettek azokért a páciensekért, akiket gondoztak. Kivételes emberek voltak."

- mondta a testvérük, Zoe.

A Southamptoni Gyermekkórházban közös tapsolással búcsúztak el a dolgozók Katy Davistől.

Security Check Required

null



hirdetés