Az orvosok tapsolták meg azt a 36 éves pácienst, aki úgy hagyta el gyógyultan a colchesteri kórházat, hogy három hetig kómában volt a koronavírus-fertőzés miatt.

Jason Mageehant úgy vitték be március végén a mentők a kórházba, majd tették azonnal lélegeztető gépre, hogy előzőleg a koronavírus semmilyen tünetét nem mutatta.

Ezek után nem véletlen, hogy még az orvosok is csodáról beszéltek az esetében, köztük az, aki felvette, és beszélt vele, még mielőtt Jason kómába esett. Maga az érintett is nehezen hitte el, miután magához tért, hogy néhány nap múlva hazamehet.

Azért a férfinak abból is van némi elképzelése, hogy honnan jött vissza, mert akikkel találkozik, mindenki azt kérdezi tőle, hogy emlékszik-e rá.

Jasonon három évvel ezelőtt veseátültetést hajtottak végre, ami azt jelentette, hogy eleve a veszélyeztetettebbek közé tartozott és rendkívüli óvintézkedéseket tett még a karantén előtt. Fogalma sincs, hogy hol szedhette össze a vírust.

hirdetés

Éppen ezért arra biztatja honfitársait, hogy vegyék komolyan az előírásokat, és ne higgyék azt, hogy csak egy súlyos nátháról van szó, mert az emberek többségénél súlyosabb formában fog jelentkezni, és senki nem tudja, hogy a szervezete miként reagál.

Mageehanen azért mély nyomot hagyott a vírus és a kórházi kezelés, mert nagyon legyengült, és a jobb karját egyelőre nem tudja mozgatni. Teljes gyógyulását azonban minden bizonnyal meggyorsítja, hogy újra együtt lehet feleségével, Eleth-tel, és kislányával, Blayke-kel, akinek lemaradt első születésnapjáról és első lépéseiről – írta a Metro.

© Jason Mageehan / SWNS.COM



hirdetés