Megalázta, verte és rettegésben tartotta a kiskorú társait öt fiatalkorú fiú az egyik Pest megyei gyermekotthonban. A fiatalok nevelőkkel szemben is támadólag léptek fel.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, minősített könnyű testi sértés vétsége és személyi szabadság megsértése és becsületsértés miatt állítja az elkövetőket bíróság elé.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy három fiatalra letöltendőt, kettőre pedig felfüggesztett szabadságvesztést kértek előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Egy vádlottra 3 év szabadságvesztést, és 3 év közügyektől eltiltást, egy másikra 2 év 3 hónap szabadságvesztést és 3 év közügyektől eltiltást, egy fiúra pedig 1 év 6 hónap letöltendőt és 2 év közügyektől eltiltást kért az ügyészség beismerés esetére

- mondta az ügyész.

A vádirat szerint az öt fiatalkorú elkövető 2019 decembere és 2020 áprilisa közötti időszakban egy Pest megyei gyermekotthonban tartózkodott. Ebben az időszakban az öt fiú rendszeresen támadt rá a kiskorú társaikra.Bántalmazták és megalázták, és olyan dolgokra kényszerítették őket, amit maguktól nem tettek volna meg.

Általában többen is részt vettek a bántalmazásban, amihez esetenként seprűnyelet is használtak. De olyan is előfordult, hogy betömték az áldozatuk száját, hogy ne tudjon segítségért kiáltani.

Az elkövetők agresszivitása azonban itt nem állt meg. Trágár módon szidták nevelőiket, és több alkalommal rájuk támadtak. Volt arra is példa, hogy korábbi bántalmazásaikkal már megfélemlített kiskorút utasítottak arra, hogy támadjon a nevelőkre.

Vedd kézbe a 24.hu legemlékezetesebb tartalmait!

Izgalmas arcok, kihagyhatatlan történetek

Keresd az újságárusoknál, vagy rendeld meg az mc.hu/riporter oldalon!

Megrendelem
ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!