A Nógrád megyei Nagylócon egy három éves kislányra támadt egy kutya. A gyerek kezét, vállát és fejét marta meg. A gyerekhez nem hívtak mentőt, a családtagok vitték a balassagyarmati kórházba. A kislány már otthon van. A rendőség nyomoz az ügyben.

Mint kiderült, az utca másik végén élő rokonaiknál volt a nagylóci család. A gyerekek a házban játszottak, majd a két nagyobb lány kifutott az utcára. Utánuk ment ki a három éves kislány. A vendéglátó rokon a gyerekek után szaladt, de már későn. Csak azt látta, hogy a kutya a gyerekre támad.

Egy szemtanú szerint az állat két házzal lejjebb él, és egy ott lakó gyerek engedte ki az utcára. Az eb ráugrott a kisgyerekre, ledöntötte a lábáról és harapdálta. A családtagok szabadították ki a sérült kislányt.

Az egyik férfi vitte el a kicsit a sürgősségire. A gyereket a Balassagyarmati kórházba vitték. Már otthon van, a gyereket édesanyja ápolja.

Az RTL Híradó úgy értesült, hogy a kutya már korábban is okozott riadalmat a faluban. A szemtanú szerint kihívták a rendőröket is, hogy "nézzék meg itten Nagylócon emberevős kutyákat tartanak".

hirdetés

A Nógrád megyei rendőrök nem nyilatkoztak, de közölték, hogy a kutyatámadás miatt eljárás indult, az eset körülményeit tisztázzák. A kutya addig a gazdáinál maradhat.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója



hirdetés