A festői Annecy-tó partján történt a késes támadás. Az egyik hírügynökség szerint hat gyerek sérült meg. A támadót elfogták.


Több gyereket megkéseltek csütörtök reggel háromnegyed tíz körül a délkelet-franciaországi Annecy-tó melletti parkban, írja a BBC a francia belügyminiszter közleménye alapján. Gérald Darmanin megerősítette, hogy az elkövetőt letartóztatták. Élisabeth Borne francia miniszterelnök a helyszínre tart.

Francia médiaértesülések szerint a támadó egy 45 éves szíriai férfi, aki menekültstátuszért folyamodott.

Úgy tudni, hogy a gyerekek és nevelőik a tóparton sétáltak, amikor felbukkant a késsel hadonászó férfi. A támadó szurkálni kezdte a kirándulókat, még a babakocsikat sem kímélte. Ezután a késelő elmenekült a helyszínről, majd futás közben egy közelben sétáló idős férfira is rátámadt. A jelentések szerint az idős férfi és két gyerek került súlyos állapotban kórházba.

Az AFP hírügynökség szerint hat gyerek sérült meg a támadásban, közülük többen válságos állapotban vannak. A helyi BFM TV szerint az áldozatok három év körüli gyerekek voltak. A francia nemzetgyűlés egyperces csenddel kezdte mai munkáját. A támadás helyszíne körül lezárták az utakat.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!