A vádirat szerint a vádlott 2019. november 16-án, 22 óra körül, felszállt baráti társaságával Budapest XI. kerületében a 41-es villamosra, ahol a villamos ablakát ütni kezdte, majd az egyik hajléktalan utast kabátjánál fogva rángatta.

Az utasok jelezték ezt a villamos vezetőjének, aki a járművet leállította, hátrament az utastérbe és megpróbálta leszállítani a vádlottat, aki ennek ellenállt és mellkason lökte a villamosvezetőt.

hirdetés

Végül az Etele út/Fehérvári úti megállónál a vezetőnek sikerült leszállítania a férfit, aki a megállóban lévő oszlopba belerúgott, a villamos ajtóüvegét ököllel megütötte.

Ezután a vádlott és az őt csitítani próbáló társasága a 17-es villamosra szálltak fel, ahol származásuk miatt a férfi belekötött a villamosra felszálló, nigériai állampolgárokból álló négy fős társaságba, őket becsmérelte, feléjük üres üvegeket dobott.

Egyiküket a férfi egy üres üveggel fejen akarta ütni, aki azt kivédte. A másik sértettet mintegy öt méterről üveggel célozta meg, de a sértettnek sikerült elugrania, így az üveg a villamos falán tört darabokra.

Miután leszállt a vádlott a villamosról tovább folytatta a garázda magatartást, ismételten a fedett megálló üvegfalába ütött, mutogatott a sértetteknek és a bevásárlótáskáját a földhöz vágta, majd az abból kihulló tárgyakat rugdosta.

A rendőrséget végül a 17-es villamos vezetője hívta ki, akik a férfit elfogták.

A jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt álló, hetente négy alkalommal a rendőrségnél jelentkezni köteles vádlottra az ügyészség – a bírósági előkészítő ülésen beismerése és a tárgyalás jogáról lemondása esetére – három év hat hónap börtön fokozatú szabadságvesztést és négy év közügyektől eltiltást indítványozott az illetékes bíróságnál, azaz a Budai Központi Kerületi Bíróságnál.

A férfi ámokfutásáról készült videókat ebben a cikkben lehet megnézni: