Az akkor a huszonkét éves, alabamai Alvin Kennard, és egy barátja, 1983-ban 50 dollár 75 centet (mai értékén számítva, nagyjából 37 ezer forintot) vittek el egy bessemeri pékség kasszájából. Mivel Kennard akkor már büntetett előéletűnek számított, életfogytiglani börtönbüntetést kapott a piti rablásért. A férfi 36 év letöltése után, idén szabadulhat - írja a Washington Post.


Kennard az Alabamában az 1970-es években bevezetett, a visszaeső, erőszakos bűnelkövetők megfékezésére bevezetett, úgynevezett "három csapás törvény" értelmében kapott a bűncselekményei súlyához képest eszméletlenül szigorú büntetést. Amikor 18 éves volt, a nevét összefüggésbe hozták egy betöréssel. A tettesek egy használaton kívüli, elhagyatott benzinkútra hatoltak be jogtalanul. Kennardot az ügy miatt három év próbaidőre bocsátották.

I just witnessed the most extraordinary moment. Judge David Carpenter in Bessemer, AL has resentenced Alvin Kennard to time served after he got life without parole for robbing a bakery of $50 in 1983. He is now 58 & was 22 when he committed the robbery. pic.twitter.com/CYeWsnHmVG

- Beth Shelburne (@bshelburne) 2019. augusztus 28.

A fiatal férfi aztán évekig nyugton volt, majd nem sokkal a próbaideje lejárta előtt, késsel hadonászva ment a pékségbe, az egyik barátjával. Kennard bűnösnek vallotta magát a benzinkút, a pékség, és a próbaideje megsértése miatt is, így a három vádpont miatt életfogytiglanra ítélték. A férfi annyi kedvezményt kapott, hogy a büntetését a szülővárosban tölthette, így a családja és a barátai rendszeresen látogathatták.

Egy alabamai bíró 36 év letelte után, szerdán határozott Alvin Kennard szabadon bocsátásról. A férfi, és a nyilvános tárgyaláson résztvevő családtagjai is sírva fakadtak a döntés kihirdetése után.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!