Egy hónap alatt háromszor nyerte meg a főpolgármester-választást Karácsony Gergely. A legutóbbi eredmény szerint a DK-MSZP-Párbeszéd közös jelöltje 293 szavazattal előzte meg a Vitézy Dávidot.


Az érvényes szavazatok újraszámlálást követően Karácsony Gergelyt hirdette ki a főpolgármester-választás győztesének a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A hivatalban lévő polgármester 371 538 szavazatot szerzett, míg Vitézy Dávidra 371 245 budapesti szavazott, ami azt jelenti, hogy Karácsony végül 293 szavazatnyi különbséggel marad a főváros vezetője októbertől is.

A főpolgármester-választás hivatalos végeredményét annak ellenére csak július 12-én hirdették ki, hogy a választás már több mint egy hónapja volt. A szavazás napján, vagyis a június 9-ről 10-re virradó éjszaka során az NVB azt közölte, hogy Karácsony 324 szavazattal többet szerezve legyőzte Vitézy Dávidot. Utóbbi azonban még a végeredmény bejelentése előtt közölte, hogy a szűk különbség miatt biztosan újraszámlálást fog kérvényezni.

Ezután jogorvoslati körök következtek, melynek eredményeképp előbb a szokatlanul nagyszámú, összesen 24 589 (valójában csak 23 926) érvénytelen szavazatot számlálták újra. Ez alapján június 15-én az NVB azt jelentette be, hogy Karácsony Gergely így is megnyerte a választást, igaz, előnye 41 szavazatra olvadt.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!