Izrael azt is közölte, hogy megölték a Hamász egyik magas rangú parancsnokát, Asem Abu Rakabát. Ő felelt közvetlenül a Hamász légierejéért.


A Hamász katonai szárnya, az Al-Kasszam Brigádok azt jelentették, hogy izraeli katonai szárazföldi behatolást észleltek a Gázai övezet északi részén, és a terrorista csoport szembeszáll a zsidó állam hadseregével.

A BBC azt írja, hogy lehetetlen ellenőrizni egyelőre a Hamász állításait, Izrael ugyan bejelentette pénteken este, hogy fokozza a Gáza elleni támadásait, nem tudni, mit jelent a szárazföldi hadműveletének "kiterjesztése".

Askelon felől Gáza felé tekintve a parton robbanások hallhatók – néha percenként többször is - írja a BBC tudósítója, Lucy Williamson, aki újabb és újabb robbanássorozatról számol be, amelyek egyre hangosabbak.

Izrael azt is közölte, hogy megölték a Hamász egyik magas rangú parancsnokát, Asem Abu Rakabát. Ő felelt közvetlenül a Hamász légierejéért, beleértve az október 7-i támadásokban használt drónokat és siklóernyőket, amelynek során Izraelben 1400 ember vesztette életét.

Gázában a megfigyelők szerint a pusztítás egyes területeken szinte apokaliptikus, a halottak száma a Hamász szerint jóval több mint 7000-re emelkedett – az áldozatoknak körülbelül a fele gyerek.

Az izraeli kormány egyelőre nem állítja le a támadásokat, a „tűzszünet” szót nem is fontolgatják, mondják a kormány tisztviselői és Izrael addig nem nyugszik, amíg el nem éri célját, vagyis a Hamasz teljes legyőzését.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!