Tokióban hat aranyérmet szerzett a magyar küldöttség, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint ezt akár túl is szárnyalhatjuk. A számíítógépes program, amely a korábbi eredményeket összesíti, már nem ilyen optimista.


Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint a magyar csapat túlszárnyalhatja a tokiói eredményeket a jövő nyári párizsi ötkarikás játékokon.

Ugyanakkor a novemberi előrejelzéshez hasonlóan idei utolsó prognózisában is 18 érmet, köztük két aranyat jósol a magyaroknak a jövő évi, párizsi olimpián a statisztikákkal foglalkozó Gracenote.

A vasárnap frissített virtuális éremtáblázaton Magyarország a 14. helyen áll,

Az elemzés alapján a francia fővárosban ismét az amerikaiak lesznek a legeredményesebbek, megelőzve a kínaiakat és a briteket.

Gyulay meglátása szerint egyértelmű éremesély vívásban, birkózásban, kajak-kenuban, és a nehézségek ellenére úszásban van, meglepetést pedig vitorlázásban és tekvondóban vár.

- fejtette ki.

A MOB-elnök rávilágított, hogy a párizsi magyar küldöttség létszáma nagyban függ a csapatok teljesítményétől, hiszen a női kézilabda-válogatott, továbbá a női vízilabda-, a női kosárlabda- és a női 3x3-as kosárlabdacsapat még versenyben van a kijutásért.

"Az érmek száma nem függ a csapat nagyságától, de például az, hogy az olimpiai faluban milyen szálláshelyet harcolunk ki a magyaroknak, az nagyban függ a sportolók számától" - magyarázta.

Felidézte, hogy előzetesen 137 és 243 közötti kvótaszámot prognosztizáltak, most pedig azt gondolják, hogy a tokióihoz hasonlóan 160-180 közötti lesz ez az adat.

(via MTI)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!