Az ügyben állatkínzás miatt indított büntetőeljárást a Borsod Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen, de az állatvédők már beazonosították az elkövetőt.


Hangtompítóval felszerelt fegyverrel lőttek agyon egy kutyát egy Miskolchoz közeli településen – írja a Blikk.

A történtekről egy helyi lakos értesítette az állatvédőket. Jeney Andrea, a Soul In Soul – Lélek a Lélekben Állatmentő Alapítványt vezetője a lapnak azt mondta,

„Állítólag a kóbor ebek tetemeit fekete zsákokba csomagolva dobja ki más településeken az út mellett. Hogy milyen pozícióban dolgozik, azt nem tudni, de van vadászengedélye. Ezt két-három évvel ezelőtt más okokból kifolyólag bevonták tőle, de azóta már visszakapta” – mondta az állatvédő.

A Blikkhez is eljutott az a megrázó videó, amelyen jól látszik, ahogyan a férfi cigarettával a szájában egy ketrecbe zárt, foxterrier fajtájú kutyához sétál, miközben hangtompítós vadászfegyver van a kezében. Több oldalról is szemügyre veszi a kutyát, majd végül hidegvérrel közelről agyonlövi. A foxi nem pusztul el első próbálkozásra, ezért a középkorú férfi még egyszer felhúzza fegyverét és újabb lövést ad le rá. Ezt pedig egy másik társa is végignézi.

„Állatkínzás miatt mi már megtettük a feljelentést, most folyik a nyomozás. Egyszerűen forrong bennem a tehetetlenség miatt érzett düh” – mondta Jeney Andrea.

A vizsgálat szakértők bevonásával zajlik, az viszont már most kiderült, hogy az ominózus felvétel feltehetően évekkel ezelőtt készült, de csak most került az állatvédők birtokába.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!