Hamilton miatt kellett „leheggeszteni” a kupa tetejét, de ő legalább mindig elkapta a különleges porcelán műalkotást. Norris pedig csak bevett szokását követte a pezsgőlocsolásnál vasárnap , ezzel viszont egy mozdulattal hazavágta a 11 millió forintos kupát.


Eddig egyszer sem esett baja a Magyar Nagydíj porcelán kupájának, pedig Lewis Hamilton korábban rendszeresen dobálta azt. A brit pilótának azonban még így sem sikerült összetörnie az egyedi műalkotást, amit honfitársa, Lando Norris vasárnap egyetlen mozdulattal elintézett.

A McLaren pilótája a hétvégi futamon a második helyen futott be, így a díjátadón ő is dobogóra álhatott a győztes Max Verstappen mellé.

A McLaren azonnal elnézést kért, és azóta az is kiderült, hogy Herendi Porcelán Manufaktúra újból legyártja a 11 millió forintos kupát a holland pilótának.

A magyar futam kupája igazi különlegességnek számít, nagyon kedvelt a pilóták körében is, és eddig egynek sem esett baja. Pedig az esély megvolt rá, hogy összetörjék. Ahogy a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója felidézte az RTL-nek: éveken keresztül Hamilton mindig feldobálta a porcelánt, ezért is lett a végén „szinte lehegesztve” a teteje.

– mondta Gyulay Zsolt.

Az Instagramon közzétette videó szerint amúgy Norrisnak bevett szokásává vált, hogy a pezsgőlocsolás előtt odavágja az üveget a dobogóhoz. Íme a mostani baleset, és egy két héttel korábbi ünneplés, ahol a trófea szintén leesett a dobogóról, de akkor nem tört össze.

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!