Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: a SURE program pályázati határideje hamarosan lejár, így kormányzati lépés hiányában Magyarország eleshet ettől a forrástól. Hozzátette: többször is felhívta már a kormány figyelmét a lehetőségre.


Úgy fogalmazott: az emberek pénzt, megélhetést, túlélést akarnak, a vállalkozások segítséget, Magyarország pedig tisztességes és átlátható kormányzást, "mert amit eddig mutattak az egyenlő a nullával". A kedvezményes 100 milliárd eurós hitelkeretből finanszírozott részmunkaidős vagy csökkentett munkaidős foglalkoztatásra, illetve önfoglalkoztatóknak nyújtott bértámogatásra szóló SURE program mintegy 9,4 milliárd eurós maradványösszegére a korábban már nyertes tagállamok is pályázhatnak.

Magyarország az első körben 504 millió eurót hívott le

- mondta. Ujhelyi István szerint a második körben Magyarország legalább egymilliárd euróhoz - mintegy 360 milliárd forinthoz - juthatna hozzá.

Ujhelyi István arról is beszélt: ha kényszerűen zárni kell, akkor teljes kompenzációt kell adni az érintetteknek. Elképzelhetőnek nevezte, hogy a kormányrendeletben bejelentett szektorális támogatásokat is uniós pénzből - akár a SURE-programból - kívánja utófinanszírozni a kormány, azonban számára érthetetlen módon továbbra sem hozzák nyilvánosságra a részleteket. Az ellenzéki politikus felszólította a kormányt, hogy tegyék világossá: pályáznak-e az uniós munkahely-védelmi program még rendelkezésre álló részére.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le! Az Európai Unió legfontosabb politikai eseményeiről hetente értesülhetsz hírlevelünkből.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kedves Olvasónk!

Már csak egy kattintásra van szükség, hogy megerősítsd feliratkozási szándékodat! Amennyiben nem kapod meg megerősítő e-mailünket, kérünk, ellenőrizd a levélszemét mappádat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!