Nagyjából három héttel az olimpia kezdete előtt áll a bál a magyar sportban. Szokatlan helyzet ez, hiszen ilyenkor már javában az éremesélyeket szoktuk latolgatni, de most egyik balhé éri a másikat.


Úgy kanyarodtunk rá a nyárra, hogy kezdett mindenki megnyugodni a magyar sportban, hiszen kiderült, hogy Milák Kristóf még mindig tud úszni és úgy tűnt, hogy nem elérhetetlen a címvédés Párizsban. Aztán június végére kiderült, hogy mégsem olyan jó a helyzet, de ez egy másik történet. Aztán elkezdődött a kellemetlen ügyek sorozata…

Ha van olyan szakág a sportágban, amelynek csapatától mindenképpen aranyat várunk, de legalábbis dobogós helyezést várunk, akkor az a kardcsapat. Az együttes a Szilágyi Áron, Szathmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállításban szerepelt az elmúlt években és júniusban ebben az összetételben lett Európa-bajnok, de korábban világbajnoki címet és olimpiai harmadik helyet is szerzett. A sikerekben nagy szerepe volt Decsi András edzőnek is, aki nem mellékesen a vívó Tamás testvére is.

Néhány nappal az Eb elsőség után a szövetségi kapitány, Boczkó Gábor javaslatára a vívószövetség elnöksége úgy döntött, hogy Decsi Tamás nem mehet az olimpiára, helyette Rabb Krisztián vív majd. A döntés védhető, hiszen Rabb jobb egyéni eredményeket ért el, mint a kihagyott sporttársa, de akkor is furcsa, hogy egy sikercsapatot megbontottak egy hónappal a párizsi rajt előtt.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!