A mentőkutyák csaholásától megijedtek, a nagyanyjuk hangszóróból jövő hangja halálra rémítette őket, amíg tudtak, bujkáltak a mentőcsapatok elől a gyerekek.


Csodaszámba megy, hogy négy testvér majdnem hat hetet túlélt a kolumbiai dzsungelben, most újabb részletek derültek ki a megmenekülésükről.

"A lányomtól tudom, hogy az anyjuk négy napig még életben volt" – mondta a gyerekek apja, Manuel Ranoque.

„Mielőtt meghalt, azt mondta nekik: menjetek, apátoktól ugyanazt a szeretetet megkapjátok majd, mint amit én adtam nektek” – mondta Manuel Ranoque.

A 13, 9, 4 éves és 11 hónapos gyerekek idővel otthagyták az anyjukat, és 40 napot töltöttek a dzsungelben. A legidősebb gyerek, Lesly vezette a testvéreit, aki ismeri az Amazon élővilágát, és meg tudja különböztetni az ehető gyümölcsöket a mérgezőktől. Magokon és gyümölcsökön éltek, és magukkal vittek egy zacskó maniókalisztet is a roncsból.

A május elsején motorhiba miatt lezuhant gép roncsait és a benne utazó három felnőtt holttestét még május 16-án fedezték fel. A kolumbiai hadsereg ezután 150 katonát küldött a dzsungelbe a gyerekek felkutatására, és találtak is arra utaló nyomokat, hogy életben lehetnek.

Helikopterekből élelmiszert tartalmazó dobozokat dobtak le nekik, közben a földön kutyákkal is keresték őket, de a gyerekek megijedtek a kutyaugatástól és elbújtak.

Emellett hangszórókból lejátszották a gyerekek nagyanyjának üzenetét, amiben arra biztatja őket, hogy maradjanak egy helyben, hogy meg tudják őket találni. De, mint kiderült, ezzel is csak az ellenkező hatást érték el:

A mentést vezető katona elmondta, hogy a négy gyereket végül egy tisztáson találták meg pénteken, öt kilométerre a lezuhant géptől, a tragédia után majdnem hat héttel. Még épp időben érkezett a segítség, a kisebb gyerekek már nagyon legyengültek.

(via New York Post)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!