Az apának valószínűleg fogalma sem volt róla, hogy az erős rázás életveszélyes egy csecsemő számára, pedig a védőnő figyelmeztette.


Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték azt az angol apát, aki halálra rázta héthetes kisfiát, írja a Metro. Oliver Mailey még 2021. november 27-én okozott végzetes sérüléseket az előző hónapban született gyerekének, majd mindent letagadott.

A boncolás során kiderült, hogy Abel-Jaxnek több bordája is eltört, valamint heves rázások következtében agyvérzést szenvedett a halálát megelőző hetekben. A 26 éves apa élettársa a történtek idején éppen dolgozott, miközben Oliver Mailey vigyázott a kicsire. A férfi ekkor hívta fel a nőt azzal, hogy „Abel nagyon furcsa lett”, majd a telefont elfordítva meg is mutatta a nőnek az ölében ernyedten heverő kisfiút. Mollie Gourton azt mondta neki, hogy azonnal hívjon mentőt.

Az apa a vészhívás során azt állította, hogy a gyerek egy etetés után lett rosszul. A telefonban elmondták neki, hoygan próbálja újraéleszteni a kisbabát. Az időközben kiérkező mentősöknek, majd a nem sokkal később hazaérő élettrásának is ugyanezt a történetet adta elő.

A gyereket kritikus állapotban szállították be a manchesteri gyerekkórházba, ahol három nappal később meghalt. A szüleit súlyos testi sértés vádjával tartóztatták le, amit a csecsemő halála után gyilkosság vádjára módosítottak. A rendőrség két hét után állapította meg, hogy Mollie Gourton otthon sem volt, amikor Abel sérülései keletkeztek.

A bírósági tárgyalás során kiderült, hogy Oliver Mailey rendszeres marihuánafogyasztó. Az apuka feltehetően nem tudta, hogy az erős rázás súlyos következményekkel járhat, habár erre a védőnő figyelmeztette a szülőket. A bíró szerint az anya nem hibázott a történtekben. Maileynek legalább 16 évet börtönben kell töltenie, mielőtt feltételesen szabadlábra helyezhetik.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!