Életveszélyes fenyegetést kapott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Az ukrán nyelven küldött üzenet szerint a magyar politikus „robbanásveszélyes üdvözletre” számíthat a január 29-re tervezett ukrajnai látogatásán.


A korábbi hírek szerint a magyar külgazdasági és külügyminiszter, Szijjártó Péter január 29-én találkozik Ungváron ukrán kollégájával, Dmitro Kulebával. Az Index információi szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium ukrajnai képviseletei egy ukrán nyelven íródott e-mailt kaptak, amelyben életveszélyesen megfenyegették Szijjártó Pétert. „Magyarok, gyűlöljük a kormányotokat, amely továbbra is mindent megtesz azért, hogy elveszítsük a háborút. Azt hiszitek, hogy a miniszteretek az Ukrajna elleni támadások után csak úgy eljön hozzánk? Mi nem így gondoljuk."

– olvasható a külügy ukrajnai képviseleteinek címzett levélben.

A külügyminiszterek találkozójának az a fő célja, hogy előkészítsék Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozóját. A tervek szerint a január végi megbeszélésen terítékre kerülnek a legfontosabb kétoldalú kérdések, elsősorban a kárpátaljai magyarok korábban elvett jogainak ügye.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!