Az ingatlan teli volt robbanásveszélyes vegyi anyaggal, amely végül fel is robbant. A férfi egyértelműen arra törekedett, hogy megölje az intézkedő rendőröket.


Napokig katasztrófavédelmisek, rendőrök és tűzoltók dolgoztak Esztergom Búbánatvölgy városrészének azon háza előtt, ahol szerda este egy zavart férfi felrobbantott egy gázpalackot, megölve ezzel saját magán kívül a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik munkatársát is. A robbantásban 11-en megsebesültek, köztük négyen súlyosan.

A nyomozó ügyészség most közleményt tett közzé, amelyben sok, eddig nem ismert, megdöbbentő körülményt tisztázott az esettel kapcsolatban.

Az ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indított nyomozást az ügyben - írták.

Az elkövetést követően rövid idő elteltével megkezdett szemlét – a nyomozó ügyészség felkérésére – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Műveleti Szolgálatának Bűnügyi Technikai Főosztálya nagy erőkkel, szakértők és tűzvizsgáló szaktanácsadó bevonásával folyamatosan végezte, több napig tartó megfeszített munkával.

A szemle megállapította, hogy

Az eddig beszerzett adatok szerint az elkövető olyan - Magyarországon engedély nélkül nem beszerezhető - nagy mennyiségű vegyi anyagot tárolt légmentesen az ingatlanban, amely szoba-hőmérsékletű levegőn illékonnyá válik, és nagy erejű robbanás előidézésére alkalmas - tették hozzá.

Az elkövető a rendőrségi akció idején a vegyi anyagot tartalmazó tartályt felnyitotta – nem kizárhatóan szándékosan a nagyobb robbanás érdekében felborította –, majd a cseppfolyós anyag a levegővel keveredett.

A rendelkezésre álló adatok alapján az is megállapítható, hogy

A helyszínen jelenleg is dolgoznak a nyomozók.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!