Az olasz férfi szerint többször is szóltak, hogy túl gyorsan mennek. A túlélő éppen a hajó hátulján állt, mikor a baleset megtörtént.


Halálfélelme volt a motorcsónakban – az RTL Híradó információi szerint ezt mondta a verőcei hajóbaleset egyetlen túlélője. A Magyarországon élő olasz férfi súlyos sérüléseket szenvedett, de már kiengedték a kórházból.

A férfi a baleset előtt nem sokkal ismerte meg a magyarokat, akik felajánlották, hogy Nagymarosról elviszik Vácra. Úgy tudni, hogy a baleset pillanatában a motorcsónak hátsó részében állt. Kulcscsont és arccsont törést szenvedett, nemrég engedték ki a kórházból, és már ki tudták hallgatni a rendőrök.

A szállodahajó 64 éves kapitányát segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják, négy hónapig nem hagyhatja el Budapestet. A motorcsónakban ülő baráti társaság tagjai közül az első két áldozatot hamar megtalálták, a többiek holttestét egy hét alatt adta vissza a Duna. A nyomozás még tart, de az RTL Híradónak nyilatkozó szakértők szerint nemcsak a szállodahajó kapitánya hibázhatott. A motorcsónak vezetője több szabályt is megsérthetett.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!