Michelisz Norbert remek eredményeket produkált Makaón: az időmérőn második lett, majd a két futamon második és ötödik helyen ért be. Így 6,5 ponttal van az első helyen álló Thed Björk mögött az idényzáróra.

A szombati nyitónapon a magyar versenyző rontott a Police-kanyarban, és több autó is megsérült miatta, a futamot pedig félbeszakították. Az ő autóján kormányművet, váltót és első alvázkeretet kellett cserélni.

A főfutamon a nyolcszoros Makaó-győztes Rob Huff mögött állhatott rajthoz. Vasárnap pedig az eső okozott nehézséget a szűk pályán, ezért biztonsági autó mögött rajtoltak el.

Komoly harc ment Huff, Esteban Guerrieri, Thed Björk, Chilton és a magyar versenyző között. Végül Huff, azaz Mr. Makaó kilencedszer is megnyerte a makaói futamot, ami kiváló eredmény. A második Michelisz lett, Chilton pedig harmadik helyet ért el. Ezzel pedig

tovább csökkent a különbség, már csak 6,5 pont a svéd előnye Michelisszal szemben az összetettben.

A magyar pilóta már a hatodik főfutamán végzett az első kettőben.

A futamot követően Michelisz a szerelőknek mondott köszönetet, akik az éjszakát végigdolgozva rendbe hozták az autóját. "Szombat este még kicsit aggódtam, hogy egyáltalán rajthoz tudok-e majd állni, de végül sikerült. A rajt után próbáltam támadni, úgy érzem, enyém a legjobb csomag az esőben, de végül ott motoszkált a szombati hibám a fejemben, ezért nem mertem túlzottan kockáztatni. Gratulálok Robnak, lenyűgöző, amit Makaón művel."

A magyar versenyző bizakodik, de arra törekszik, hogy hibátlanul autózzon.

auto

Forrás: Index

Fotó: Facebook



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!