Ennyi uniós támogatást kaptak Kiskörén, aztán 5 év leforgása alatt ennyit sikerült belőle (és a vállalt önerőből) teljesíteni.


Hadházy Ákos ezúttal Kiskörén fedezett fel egy érdekes uniós projektet, amely 400 milliós támogatásból plusz önerőből létesült.

"Ezekben a képekben a legkevésbé az a vicces, hogy a zebrát is szalagvágással átadó miniszter (Navracsics Tibor) úgy tűnik ,annyira fél már a szalagoktól, hogy görcsösen újítani akart. Sokkal fontosabb, hogy az EU-s pénzekért kunyizó miniszter MIT és KIVEL adott át.

A kiskörei projekt ugyanis eredetileg egy valósi sportkomplexumnak indult, 400 milliós EU-s támogatással plusz önerővel. Lett volna itt műfüves focipálya, , kézi-, kosár- és teniszpálya, kétszintes épület, benne squash pálya, táncterem, játszóház, szauna ÉS konditerem.

Ebből lett egy szánalmas konditerem , egy kültéri pingpong asztal és EGY kosárpalánk, némi diszkő burkolaton, nagyjából 5 évvel (!) azután, hogy a fideszes önkormányzat aláírta a támogató szerződést és ezután az pénz nagy része a számlájukra is került?

Hadházy azt is leírja, hogy milyen folyamatok játszódnak le egy ilyen projektnél:

"Hogy történhetett ez? Valószínűleg úgy, ahogyan nagyon sok hasonló projekt befuccsolt: a fideszes országgyűlési képviselők kézzel akarták irányítani a települések projektjeit, meghatározva, hogy melyik cég lesz a kivitelező. Igen ám, de egyrészt a közbeszerzések lepapírozása sok időbe telik, másrészt a csókos cégnek sem volt mindig elég kapacitása, így nagyon sok projekt "megcsúszott". Aztán jött ugye az Európa rekord infláció és kiderült, hogy nemhogy a 30-40 százalékos alkotmányos költség (kenőpénz) nem jön ki a tervezett összegből, de az eredeti terveket sem lehet megvalósítani. Ez megint egy csomó papírmunkával járt, a szerényebb tervek engedélyeztetése, újbóli közbeszereztetése."

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!