A független képviselő szerint „hatáskörét messze túllépve cselekedett a százados. Ha erre (a kamera elvételére) Szijjártó utasította, akkor nyilvánvalóan hivatali visszaélést követett el.”


Hadházy Ákos már korábban felháborodott egy posztban azon, hogy a rendőrség megakadályozta a Telex újságíróját abban, hogy kérdéseket tegyen fel Szijjártó Péternek. A külügyminiszter korábban nyilvános eseménynek hirdette meg a kalocsai találkozót, de később zártkörűvé nyilvánították, és a Telex stábját nem engedték be. A kint várakozó újságírót pedig - mikor próbálta kérdezni az autójához sétáló minisztert - arrébb küldték, és a kamerájukat is elkérték arra hivatkozva, hogy meg kell nézni, nem lopott-e az eszköz.

Most egy Insta-posztban továbbment a független képviselő:

"A neten fellelt képekből úgy tűnik, Szijjártó Péter állandó testőreként dolgozik az a százados, aki a lehető legocsmányabb és legcinikusabb módon, a joggal visszaélve, egy kamu nyomozásra hivatkozva akarta elvetetni a közrendőrökkel a Telex kameráját. „Nézzük meg, nem-e lopott!”– utasította őket a testőr, hatáskörét messze túllépve. Ha erre (a kamera elvételére) Szijjártó utasította, akkor nyilvánvalóan hivatali visszaélést követett el."

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!