Egészen különleges lombkorona-sétányt talált a képviselő a Normafán: „Kis magyar Stonehenge” - írta.


Hadházy Ákos ezúttal egy különleges lombkorona-sétányt talált, mégpedig a Normafán. Tavaly februárra kellett volna elkészülnie, de egy betonmonstrum és néhány oszlopkezdemény készült el.

Lombkorona még lenne a Budai-hegységben, de sajnos itt a sétányt sikerült kihagyni az építkezésből, pedig 2 milliárd forintot már kaptak rá három közbeszerzésen a Fidesz-kormánytól.

"Pokorninak sem megy a lombkorona-sétányozás. Tudniillik EZ IS EGY LOMBKORONA SÉTÁNY, csak ez nem a messzi Nyírségben, hanem Budán a Normafán. Nem jön ez össze, a Normafán ugyanis lombkorona van, egy haveri cégnek egy beton monstrumra elcseszett két milliárd (!) van, csak éppen sétány nincsen.

Korábban nagy vita volt amúgy, hogy kell-e egyáltalán oda ilyesmi. Végül hosszas egyeztetés után (ez jó), civilek segítségével született egy viszonylag elfogadhatónak tűnő koncepció, bár a hatalmas beton fogadóépület koncepciója nehezen érthető.

A kivitelező ugyanaz a cég volt, amelyik egyszerűen nem tud veszíteni Pokorni kerületében, erről Kovács Gergely sokat írt már. A két milliárdot három közbeszerzésen sikerült odajátszani nekik, a legutolsó egy állagmegóvó 40 millió volt.

A sétányra egy turista hívta fel a figyelmemet, de korábban a Kétfarkúak is megtekintették. Nos, szemmel láthatóan azóta is gőzerővel nem történt semmi a helyszínen. Pedig a tábla szerint tavaly februárban már készen kellett volna lennie. Lehet, hogy inkább az önkormányzati választás előttre tartogatják."


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!