Az ellenzéki képviselő szerint a külügyminiszter így körülbelül egy órát spórolhatott, az adófizetőknek viszont körülbelül 3-4 millió forintba került a repülőút.


A 160 fős honvédségi utasszállítóval repült Bécsbe Szijjártó Péter, de előtte kiküldte a saját luxus Mercedesét és azzal ment be a schwechati reptérről a városba - írja szerdai Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos. Az ellenzéki képviselő szerint a külügyminiszter ezzel körülbelül egy órát spórolt, ennek költsége pedig 3-4 millió forint lehetett.

az osztrák fővárosban, az útról ő maga is beszámolt a Facebook-oldalán. Hadházy azt írta, hogy a miniszter videójában az autók, a repülőt pedig a reptéren fotózták le, de a nyilvános adatbázisból is látható annak útvonala.

- írta bejegyzésében az ellenzéki politikus.

Ahogy Hadházy fogalmaz: ez aprópénz a lélegeztetőgépes gigantikus, 300 milliárdos csaláshoz képest, „de mégis sokat elmond arról, a fél diktatúra miniszterei mennyire elrugaszkodtak a valóságtól és mennyire lenézik saját népüket”.

„Ez az elképesztő pénzszórás talán még elmehetett (nem ment el) akkor, amikor a nemzetközi kedvező gazdasági helyzetnek és az EU-s támogatásoknak köszönhetően úgy-ahogy eldöcögött a magyar gazdaság. De ma? Ebben a gazdasági helyzetben?” - fogalmazott Hadházy, aki azt is hozzátette: megérti, hogy mivel Lázár szétbarmolt mindent, amit csak lehetett, nem vonattal ment.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!