Hadházy Ákos munkaidőben találta az 50 millió forint EU-s pénzből épület szálláshelyen a polgármestert, állítása szerint a betegszabadsága alatt ment oda takarítani.


Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő egy heves megyei kisvárosában, Pétervásárán járt, ahol annak akart utána járni, hogy milyen az a falusi szálláshely, amire 50 millió forint EU-s támogatást kapott a polgármester. Amikor megérkezett, a település fideszes polgármesterét, Eged Istvánt találta ott, aki állítása szerint a betegszabadsága alatt ment takarítani az épületbe.

- írta a politikus.

Hozzátette, hogy a fenti 50 millión felül az Eged család még további több mint 58 millióhoz jutott a Vidékfejlesztési Programból öt projektre, ami a hivatalos adatbázisban „Helyi vidékfejlesztési stratégia” néven fut, leírás nélkül.

Egy részlet a kapuban lezajló feszült beszélgetésből:

"- Hát miért jött ide?

- Azért, hogy megnézzem az európai uniós pénzeknek a felhasználását.

- De ön szerint hogy kellett felhasználni?

- És mivel hallottam azt, hogy esetleg a polgármester épített itt egy házat ebből. Nem nagyon hittem el, de most látom, hogy tényleg. Most ön itt egy vendéget vár? Jönnek vendégek?

- Igen, éppen takarítok.

- Kitakarítja a házat, igen... de nem munkaidő van, bocsánat?

- Nem, most éppen nem munkaidő van, hanem, hogy úgy mondjam, a betegszabadságomat töltöm."

- írta Hadházy.

A képviselő szerint az épület valóban működik szálláshelyként, foglalható a szállás.hu oldalon, és vannak pozitív visszajelzések is.

- írta.

Az országgyűlési képviselő azzal fejezte be a posztját, hogy más furcsa dolgokat is látott városban, majd ezekről is beszámol.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!