A Prima Primissima-díjas újságíró szerint mai Magyarországon nagyon nehéz a médiában, főleg a televízióban közügyekről beszélni.


Felmondott Hadas Kriszta, az ATV Heti Napló című műsorának riportere, mert már pánikrohamai voltak a riporteri lét miatt.

Hadas erről a Nők Lapja Cafénak adott hosszú interjúban beszélt. Azt mondta, hogy eredetileg egy évre szerződött az ATV-hez, Török Réka szülési szabadsága alatt ugrott be. Ebből aztán végül két év lett.

„Most azonban muszáj volt meghoznom ezt a döntést, mert nagyon sokat vett ki belőlem ez az életmód” - mondta Hadas. A riporteri munka mellet a tévés szakember tanított a Metropolitan Egyetemen és egyéb projektjei is voltak.

- mondta.

Szerinte a mai Magyarországon nagyon nehéz a médiában, főleg a televízióban közügyekről beszélni, mert „naponta tízszer ütközöl falakba és pattansz vissza a különböző minisztériumokról, szinte soha senki nem nyilatkozik, nem beszél, nem válaszol és nem mutat meg semmit”.

Arra a kérdésre, hogy volt-e olyan konkrét pillanat, amikor úgy érezte besokalt, Hadas felidézte egy idei riportját, amit a státusztörvény hatására felmondott tanárokról forgatott.

- fejtette ki a riporter, aki szerint „hihetetlen méretűre duzzadt az öncenzúra az emberek fejében”.

„Végül nagy nehezen megcsináltam, a neten közel egymillió ember nézte meg, de akkor és ott mégis elszakadt bennem valami” - emlékezett vissza Hadas.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!