Több százak megélhetése, voltaképp Miskolc turizmusa került veszélybe. Egy meghibásodott lámpa okozhatta a tüzet. A polgármester megígérte a fürdő újjáépítését.


Péntek este lángra kapott a miskolctapolcai barlangfürdő gyógyászati központja, ami nemcsak az épület, hanem a város turizmusa szempontjából is nagy csapás.

„A barlangfürdő a város turizmusának az életében az első számú, hiszen ez az egyik legvonzóbb, legnagyobb attrakciónk. Azt gondolom, hogy ha nincs barlangfürdő, akkor az olyan, mintha a hévízi tavat elvennék Hévíztől vagy a Balatonnál lecsapolnák a vizet.

– mondta Szendrei Mihály, a Miskolc Térsége Turisztikai Egyesület elnöke a boon.hu-nak.

Szendrei Mihály arra is emlékeztetett, hogy korábban, amikor az energiaválság idején a fürdőt két hétre be kellett zárni, volt olyan szálláshely, ahol 90 százalékról 10 százalékra esett vissza a kihasználtság. Most hasonló következményektől tartanak a helyi szállásadók és vendéglátók, akik már most nagy aggodalommal figyelik a történéseket.

Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője elmondta, hogy három hete vizsgálták át az elektromos hálózatot, és nem találtak rendellenességet. Ennek ellenére a fürdő most bizonytalan időre bezárt, ami több száz ember, vállalkozás és beszállító megélhetését is érintheti.

Addig azonban a város idegenforgalmi adóbevétele is csökkenhet, ha kevesebb turista érkezik Miskolcra.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!