A família több tagja ütötte és lökdöste a rendőröket, akik csendháborítás miatt érkeztek ki nagy erőkkel. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a támadókra.


Rendőrökre támadt egy születésnapot ünneplő szabolcsi család négy tagja – írja az Ügyészség.

A vádirat szerint 2023. augusztus 16-án, csendháborítás miatti bejelentésre jelentek meg a rendőrök egy szabolcsi településen, azonban a család a felszólításoknak nem tett eleget, így az újabb hangoskodásról szóló bejelentésre már megerősítő erővel érkezett a helyszínre a rendőrség.

A születésnapját ünneplő férfi ekkor kiment a ház elé és ökölbe szorított kézzel kezdte sértegetni a rendőröket, egyiküket testközelből fenyegetve akarta megakadályozni a szabálysértés miatti intézkedésben.

Az intézkedésben résztvevő megerősített rendőri jelenlét ellenére a család több ittas állapotú tagja továbbra is agresszívan viselkedett a rendőrökkel szemben.

Miközben újabb rendőri erők és egy mentőegység érkezett a helyszínre, megjelent a férfiak lánytestvére is, aki kezében egy gyermekkel az egyik rendőr irányába futott és megpróbálta arcon ütni, aki azonban sikeresen kitért a támadás elől.

Az ügyészség letöltendő börtönt kért a támadókra.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!