A tájékoztatás birtokában az alábbi nyilatkozatot teszem. A számomra felajánlott, a Pfizer/BioNTech által gyártott Comirnaty COVID-19 mRNS oltóanyaggal történő védőoltást mint egészségügyi ellátást - élve az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 20. §-ában biztosított jogommal - nem kérem


- ez áll abban a sablonban, amit az Országos Mentőszolgálat azon dolgozóinak kell kitölteni, akik nem akarják beoltatni magukat koronavírus elleni vakcinával, írja a hvg.hu.

A lap forrásai egyelőre nem hallottak arról, hogy retorzió érné azokat, akik nem oltanák be magukat, valamint arról sem, hogy a magukat beoltatók pozitív diszkriminációban részesüljenek.

A nyilatkozattal kapcsolatban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője azt nyilatkozta: így tudják meggyorsítani az átoltás folyamatát. Mint mondta:

A nyilatkozat célja a szervezés biztonságossá tétele, hiszen ha tudjuk, hogy akik eddig nem oltatták be magukat, ebben az időszakban nem is tervezik az oltás felvételét, az oltóanyagokat a következő kockázati csoport ellátására fordíthatjuk. Az egészségügyben dolgozók után a szociális ágazatban dolgozók, illetve az idősek védőoltása következik.

Győrfi szerint a nyilatkozattétel nemcsak a mentősökre, hanem más egészségügyi dolgozókra is vonatkozik.

Koronavírus - Még több hír a témában

A román érsek mégis elismerte a koronavírus létezését, de oltást nem kér

Teodosie Petrescu eddig fittyet hányt vírusra, járványra, szabályokra

Tárgyal az orosz vakcina gyártójával az uniós gyógyszerügynökség

"Kicsit mindannyian attól félünk, hogy belehalunk" - a járvány az álmainkat is felforgatta


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!