Donald Trump elfogadná a belföldi politikai vetélytársait lejárató információkat, akkor is, ha külföldről származnának - mondta az amerikai elnök az ABC televízióban szerda este.


Donald Trumpot a 2020-as elnökválasztási kampányról kérdezte a televízió riportere. Az elnök leszögezte, külföldről származó információk elfogadása nem minden esetben jelent külföldi beavatkozást az amerikai választási folyamatba.

Ez nem beavatkozás. Nekik megvan az információjuk, én pedig azt hiszem, elfogadnám

- fogalmazott. Az elnök közölte azt is: ha így jutna politikai vetélytársait lejárató információkhoz, nem szükségszerűen tájékoztatná erről az FBI-t.

Ha úgy gondolnám, hogy valami nem stimmel, akkor talán elmennék vele az FBI-hoz

- tette hozzá.

Az újságíró további kérdéseire, hogy vajon kampánycsapata mit tenne, ha Oroszországból vagy Kínából kapna ellenfeleit lejárató információkat, elfogadná-e ezeket vagy egyenesen jelentené az FBI-nak, Trump azt válaszolta:

talán mindkettőt megtenném. Szerintem az ember meghallgathatja, abból még nincs baj. Ha valaki felhívna egy külföldi országból, tegyük fel, Norvégiából, és azt mondaná, hogy kompromittáló információi vannak az ellenfelemről, akkor talán azt mondanám, rendben, szívesen meghallgatnám őket.

Az FBI igazgatója a minap egy kongresszusi meghallgatáson azt mondta, hogy az ilyen jellegű információkat a politikusoknak azonnal továbbítaniuk kellene az FBI-hoz. Trump erre azt válaszolta, hogy

az FBI igazgatójának nincs igaza, az élet nem így működik.

Az elnök hangsúlyozta azt is, hogy a politikai vetélytársakról szóló kompromittáló információk gyűjtése az ellenfelet érintő kutatómunka rendszeres része, és a jelenlegi ellenzék képviselői ugyancsak rendszeresen művelik ezt vele kapcsolatban.

(MTI, kiemelt kép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!