A depressziós ember azért fáradt, mert egész nap magával hadakozik. Másokhoz képest sokkal megterhelőbb számára, hogy napközben a feladataira koncentráljon, sokkal nagyobb erőfeszítésébe kerül, hogy az elvárásoknak megfelelően viselkedjen, esténként gyakran nehezen alszik el, reggel pedig szíve szerint ki sem kelne az ágyból. Sokuk éberen alszik, mert az agya állandóan jár még éjjel is. Sokkal több energiát kell fektetnie a munkába és általában a napi feladatok elvégzésébe, mert nehezebben koncentrál. Bármit is csinál, az számára komoly stresszel jár, az állandó stressz pedig nagyon fárasztó.

Ismerjük fel a tartós lehangoltság jeleit

Aki az alábbi tüneteket tapasztalja magán, és ezek a tünetek huzamosabb ideig fennállnak, akkor érdemes gyanakodnia, hogy a depresszió nehezítheti meg a hétköznapjait. Intő jel lehet, ha valaki:

  • reményvesztett, rosszkedvű, gyakran sír, holott erre nincs konkrét oka;
  • nem tud örülni azoknak a dolgoknak, amelyek korábban felvillanyozták, illetve a szex iránti érdeklődése is csökken;
  • fásulttá válik és a napi teendőinek elvégzése is egyre nehezebben megy;
  • elveszíti az önbizalmát, az önértékelése erősen csökken;
  • rendszeresen alvászavarral küzd, ami megnyilvánulhat álmatlanságban - éjszaka forgolódik, egyre csak cikáznak a gondolatai -, de az ellenkezője is elképzelhető, azaz túlságosan sokat alszik, holott ez nem volt rá jellemző;
  • csökken a teljesítőképessége, romlik a koncentrációja;
  • ingerlékeny, dühkitörései vannak, vagy épp ellenkezőleg: fásult, monoton hangon beszél, semmi sem érdekli;
  • folyamatosan fáradtnak érzi magát, nincs kedve felkelni, egész nap fekszik, beszélni sincs kedve, inkább befelé fordul és elvan a saját gondolataival;
  • sötéten látja a jövőt, gyakran gondol a halálra.

Segíthet az orbáncfű

Ha csak enyhébb depresszióról van szó, akkor hatásosak lehetnek a gyógynövénytartalmú készítmények. A patikában recept nélkül kapható gyógyszer, a Remotiv extra hatóanyaga az orbáncfű nevű gyógynövény kivonata. Az orbáncfüvet a lélek napsugarának is nevezik, és a népi gyógyászat régóta alkalmazza a hangulat javítására. A készítmény a lehangolt lelkiállapot, hangulati labilitás és az ehhez társuló alvászavarok kezelésére javasolt. A Remotiv extra a terápiás hatását egyéni érzékenységtől függően, általában 10-14 nappal a kezelés megkezdése után fejti ki.

Phytotec

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!